Magia francuskich deserów spoczywa w kruchym cieście, które łatwo przyrządzisz z gładkiej mąki, odrobiny cukru i zimnej wody. Tak przygotowaną bazę włóż do lodówki, a następnie rozwałkuj i wyłóż ją w formie. Ponakłuwaj ciasto widelcem i wsadź do piekarnika. Gotowy spód w kraju galijskiego koguta ozdabia się owocami i kremem śmietankowym lub czekoladowym oraz pysznościami typowymi dla regionu.
Cieknie Ci ślinka? W takim razie spraw sobie formę
Emile Henry. Najwyższej jakości naczynia to już połowa sukcesu. Możesz łączyć je z kolorowymi kokilkami lub postawić na jedną barwę dominującą.
Naczynie nadaje się do użytku w temperaturach od -20°C do +270°C. Każda sztuka jest wyrabiana ręcznie.
O marce:
Francuska rodzinna firma Emile Henry znana jest wszystkim, którzy zakochali się w sztuce pieczenia i gotowania. Ręcznie wykonane ceramiczne naczynia najwyższej jakości sprawią, że Twój obiad zyska nowy smak. Wyjątkowe produkty, dzięki którym nie tylko pieczenie i gotowanie, ale także podawanie do stołu daje wiele radości, są obecne w naszych domach już od 1848 roku.
Dzięki specjalnej technologii ceramika jest odporna na uderzenia i zarysowania, więc śmiało możesz kroić w naczyniach. Co więcej, wszystkie produkty Emile Henry są odpowiednie do zmywarki do naczyń, piekarnika, a nawet zamrażarki!
Przepis na najlepsze ciasto każda rodzina ma inny, ale jeśli chodzi o naczynie, numer jeden to bezspornie Emile Henry.